PEP! Summerschool

Meer info

Inhoud


De PEP! Summerschool is een gratis initiatief in samenwerkingmet YouthStart. Jongeren vanaf 15 jaar krijgen een unieke kans om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Onder het motto ‘versterk jezelf’ dagen we jongeren twee weken lang uit op sportief en creatief vlak. We starten de dag met een leuke activiteit (Thai boks, free running, graffiti, …) en duiken de namiddag in met energieke workshops om een droomonderneming uit te bouwen. De trainers van YouthStart leren de jongeren tijdens deze workshops beter onderhandelen, presenteren, luisteren en nog veel meer.

Doelen


PEP! leert

Hard skills: de jongeren kunnen alles cruciale stappen doorlopen om een   onderneming te kunnen opstarten  . De jongeren kunnen hun talen en dromen in woorden tot uiting brengen én deze koppelen naar een idee in functie van het initiatief.   

Soft skills:  leren presenteren, feedback geven/krijgen  , de jongeren kunnen hun uitgewerkte onderneming pitchen aan een jury en publiek.   


PEP! informeert

Traject rond ontwikkelen van talenten en ondernemerschap toegankelijk maken voor jongeren. De jongeren komen in contact met nieuwe organisaties.   


PEP! motiveert

Door middel van coaching door rolmodellen leggen we onze jongeren hoge verwachtingen op en bieden we hen de juiste ondersteuning.


PEP! inspireert

Door middel van coaching door rolmodellen leggen we onze jongeren hoge verwachtingen op en bieden we hen de juiste ondersteuning.