Voor jongeren

PEP! leert

Bijlesclubs

Voor de bijlesclub hanteren we de peer-to-peer methode. Dit betekent dat gedurende één semester leerlingen die sterk zijn in een vak, bijles geven aan een groepje van ongeveer 5 jongeren dit moeite hebben met dit vak. De vakken waarvoor we bijlessen aanbieden hangt af van provincie tot provincie.

Meer info

Summer school

In julie 2019 organiseerde PEP! voor het eerst de summer school. Gedurende twee weken kreeg een groep jongeren in de voormiddag  ontspannende activiteiten (thaiboks, freerunning, graffiti, … en doken ze in de namiddag in workshops om hun eigen droomonderneming uit te werken.

Meer info

PEP! informeert

Informatiemomenten

Op verschillende cruciale momenten doorheen het schooljaar organiseert PEP! informatiesessies voor en jongeren en hun ouders. We nemen hiermee de tijd om een complexe mechanismes van het onderwijs toe te lichten. Zo organiseren we sessies rond het meld-je-aan systeem, gaan we met leerlingen naar de SID-in beurs en lichten we toe waar je rekening mee moet houden bij het maken van een studiekeuze, organiseren we per semester een “second opinion” namiddag waarbij we vragen beantwoorden omtrent je rapport, … Het zijn steeds rolmodellen die de tijd nemen om jou met je vragen verder te helpen.

Meer info

Laagdrempelige info

PEP! werkt als laagdrempelig aanspreekpunt voor informatie rond onderwijs voor wie zelf moeilijk aan de info geraakt of voor wie in een moeilijke situatie zit. Zit je zelf ergens mee, aarzel niet om ons te contacteren!

Contacteer PEP! Antwerpen
Contacteer PEP! Genk

PEP! motiveert

Coachingtraject

Binnen het coachingsproject wordt een jongere begeleidt doorheen het schooljaar door een herkenbaar rolmodel. De rolmodellen weten de jongeren te inspireren met hun eigen leer- en succeservaringen, motiveren hen om hun dromen te verwezenlijken en ondersteunen de jongeren met informatie om hen te helpen met het maken van keuzes. De sessies zijn individuele gesprekken tussen de coach en de jongere (minstens 6 per schooljaar), waarbij in onderling overleg actiepunten geformuleerd worden om de schoolresultaten en het schools welbevinden te verbeteren.

Meer info

PEP! inspireert

Master classes

De PEP! masterclasses is een uniek traject voor jongeren vanaf 16 jaar. Je krijgt gedurende  12 weken de kans om te proeven van de skills van de toekomst. Elke week geeft een ander bedrijf een interactieve workshop over een nieuw topic omtrent technologie, innovatie en ondernemerschap, uiteindelijk ga je in groep aan de slag om met de nieuwe vaardigheden een uitdaging op te lossen.

Rolmodelbeurs

Op 18 november 2018 organiseerde PEP! de allereerste editie van de rolmodelbeurs. Op deze beurs kwamen jongeren in contact met succesvolle rolmodellen die een technologie geïnspireerde ervaring aanboden. Heel concreet betekent dit dat de jongeren toepassingen hebben gezien van AI, VR, Robotica, BlockChain in de vorm van een zelfrijdende auto, operatierobot, …

 

Naast de technologie introduceerden de rolmodellen ook nieuwe soorten jobs, bedrijven en inspireerden ze de jongeren om een diploma te behalen in lijn met hun interesses en sterktes.

 

De eerste editie stond in teken van (nieuwe) technologie binnen verschillende sectoren. Na het grote succes besloot PEP! om verder te investeren in het toegankelijk maken van technologie en onderwijs voor alle jongeren.

Dit jaar werkt PEP! samen met SuperNova, de bekende technologiebeurs in Antwerpen. Houd dus zeker onze sociale media in de gaten voor update over deze samenwerking.

Voor scholen

Inspirerende sprekers

Rolmodellen brengen inspirerende en motiverende talks aan leerlingen uit lagere- en  middelbare scholen en studenten uit het hoger onderwijs.

Mail ons met je specifieke vraag

PEP! methodiek op school

PEP! is ijverig haar methodiek gebruiksklaar aan het maken voor scholen. Binnenkort kunnen scholen ons contacteren om de PEP! methodiek te implementeren. Hou onze pagina zeker in het oog.