Summer school

De PEP! summer school is een unieke kans om talenten te ontdekken, te ontwikkelen en sterker in je schoenen te staan. Onder het motto ‘versterk jezelf’ kan je twee weken lang proeven van topactviteiten in de voormiddag en energieke workshops in de namiddag. Na een voormiddag van lasertaggen, grafitti of hockey bouw je ‘s namiddags in twee weken je eigen droomonderneming uit. De coaches van de summerschool leren je beter onderhandelen, presenteren, luisteren & bevragen en nog veel meer. Klaar om een sterkere versie van jezelf te worden? Schrijf je dan snel in!

Ga naar de inschrijvingspagina!

Master classes

PEP! organiseert de master classes als opstap naar een stage, een verdere vorming of een (studenten)job. Ze zijn er voor jongeren vanaf 16 jaar die willen proeven van de skills van de toekomst. In het eerste deel van het semester word je ondergedompeld in een reeks vormingen over heel uiteenlopende onderwerpen: een website bouwen, 3D printen & laser cutten, een project plan opstellen, programmeren, leren presenteren, … We gaan hiervoor op bezoek bij de experten zelf: Google, Fablab, BeCode, … In het tweede deel ga je zelf aan de slag om met deze nieuwe vaardigheden een uitdaging op te lossen. Na afloop van de master classes kijken we samen welke onderwerpen jij het tofst vond en wat je daarin verder kan doen. De master classes vinden 1 keer per week plaats gedurende een halve dag buiten de schooluren. De eerstvolgende masterclasses gaan van start in september 2019. Wil je graag op de hoogte gehouden worden, stuur dan een mailtje naar masterclasses@pepvzw.be .

Coachingproject

Met het rolmodel-coachingsproject richt PEP! zich op het begeleiden van jongeren tijdens de studies, het empoweren van kwetsbare jongeren en het introduceren van een nieuwe peergroup van rolmodellen. Herkenbare rolmodellen die de jongeren weten te inspireren door hun eigen leer— en succeservaringen om ze dan te kunnen motiveren om hun dromen te verwezenlijken. Het coachingstraject bestaat uit minstens zes sessies die na iedere rapportperiode plaatsvinden gedurende het hele schooljaar. De sessies zijn individuele gesprekken tussen de rolmodel-coach en de coachee (jongere die gecoacht wordt) waarbij er verschillende stappen worden doorlopen. Er worden in onderling overleg actiepunten geformuleerd om de schoolresultaten en het schools welbevinden te verbeteren.

Ga naar de inschrijvingspagina!

Rolmodelbeurs

Na een zeer geslaagde editie in 2018 heeft PEP! besloten jaarlijks een rolmodelbeurs te organiseren. Op deze beurs komen jongeren uit kansengroepen in contact met succesvolle rolmodellen waarmee ze zich kunnen identificeren. De rolmodellen introduceren nieuwe soorten jobs, bedrijven en inspireren de jongeren om verder te studeren. De eerste editie stond in teken van technologie binnen verschillende sectoren.

 

PEP! heeft een onderwijsmatrix gemaakt die een handig overzicht geeft van alle opleidingen per niveau en per aanwezige technologie bij de verschillende onderwijsinstellingen. Via deze matrix willen wij jou enerzijds een beter beeld bieden op de opleidingen die gerelateerd zijn aan de technologieën van onze beurs en anderzijds jouw (toekomstige) studiekeuze vergemakkelijken. Download de onderwijsmatrix hier.

 

Persberichten

Bijlesclubs

Gedurende een semester helpen de sterke leerlingen voor wiskunde en Frans hun medestudenten vooruit door bijles te geven. De bijlessen kosten 15 euro en duren 2 uur. Voor kinderen met verhoogde tegemoetkoming is de kostprijs maar 10 euro.

Ga naar de inschrijvingspagina!

Sensibiliseringscampagne

  • PEP! organiseert infomomenten waarop we ouders en jongeren helpen met bijvoorbeeld het centraal aanmeldingsregister in Antwerpen of een tweede opinie bij rapporten.
  • PEP! geeft seminaries, werkcolleges en lezingen rond diversiteit in het onderwijs op secundaire scholen, hoge scholen en op universiteiten. Wat is onderwijsongelijkheid, hoe komt deze tot stand en hoe werkt PEP! aan oplossingen?
  • PEP! neemt deel aan werkgroepen om het onderwijs te hervormen met de ambitie om iedereen gelijke kansen te geven.

 

Indien u een samenwerking met PEP! wil bespreken, neem contact op via info@pepvzw.be of 0483 16 61 32.

Laagdrempelige info

PEP! werkt als laagdrempelig aanspreekpunt voor informatie rond onderwijs voor wie zelf moeilijk aan de info geraakt of voor wie in een moeilijke situatie zit. Zit je zelf ergens mee, aarzel niet om ons te contacteren! Ook een persoonlijk gesprek is mogelijk na afspraak via mail of telefoon. Je vindt onze gegevens onderaan deze pagina.